Jobbsökartips. Till mig själv

Wow! Så fort två år går. Det är nämligen så länge jag har bloggat här på Resumé. Tusen tack till alla som har läst, mailat, diskuterat och länkat. Att få blogga här har varit utmanande, roligt och alldeles, alldeles underbart! 

Ett annat kapitel i mitt liv som också går mot sitt slut är min vistelse här i New York. Därför tänkte jag att mitt sista inlägg här på Resumé ska bli en tipslista till mig själv, nu när det är dags för mig att söka jobb i Stockholm.

Kanske ska jag förvandla mitt CV till en gatupratare som jag sedan tar med mig ut på gator och torg, som den här killen i Australien gjorde?

Eller ska jag köra en Alec Brownstein och köpa upp presumtiva arbetsgivares namn på Adwords så att deras eventuella själv-googling leder dem till en annons med mig?

En annan snygg grej (som dock har en viss självgod ton) vore att skicka ut inbjudningar till att anställa mig, i samma snitt som en kalas- eller bröllopsinbjudan.

Ni hör ju, det finns många spännande saker man kan ta sig för i jakten på ett nytt jobb. Så tack Resumé för en fantastisk tid och tack New York för kulturkrockar, underbart driv och solnedgångar över Brooklyn Bridge.

Vill du prata med mig så finns jag på mia.breitholtz@gmail.com eller här på Linkedin.

Det nya sättet att dela ut gratisprodukter

bland är det roligare om man får jobba lite för sina gratisprodukter. Istället för att bara dela ut prover har Vitamin Water hittat ett klurigare sätt att få förbipasserade att testa deras drycker. I Williamsburg, New York kan du nu spela en upphottad version av Följa John. I en jukebox-liknande apparat på Bedford Avenue får du chansen att memorera i vilken ordning och takt som produkterna lyser upp och därefter uppmanas du att upprepa sekvensen. Träffar du rätt belönas du med en kall dryck. Inte helt fel när termometern letar sig över 30-strecket.

Skräp-kommunikation

Ursäkta rubriken, jag kunde inte låta bli…

För New York bjuder verkligen på kreativa, och för den delen kommunikativa, papperskorgar. Och visst känns det roligare att slänga skräp om papperskorgen bjuder på lite poesi.

Converse satsar på GIFar med Stranger Things-stjärnan

”Eleven” från Stranger Things heter på riktigt Milly Bobby Brown, är 13 år (!) och alltså inte helt obekant med känslan man har på första skoldagen. Det har i alla fall Converse tagit fasta på när de tillsammans med skådespelerskan skapat 32 GIFar som ska porträttera de olika känslorna man kan ha när skolan drar igång igen.

Det känns som ett roligt drag att varumärket satsar direkt på GIFar. Och den 13-åriga skådisen med underbar mimik lär vara en bra satsning när man vill sälja skor och ryggsäckar inför skolstarten. Eller vad säger ni?

Delta Airlines skapar Tinder-vänlig kampanj

Flygbolaget Delta har gjort en snygg och instagram-vänlig kampanj som just nu pryder en byggnad i hipster-meckat Williamsburg, New York.

Delta låter förbipasserade ta ett snyggt foto där de låtsas befinna sig på olika resmål, tack vare de skickligt ditmålade bilderna av kända turistattraktioner. Alla dessa går naturligtvis nå om man flyger Delta Airlines med utgångspunkt från New York.  ”World travelers are more likely to be swiped right.”  – en Tinder flirt (no pun intented) är ju aldrig fel.